Skip to main content

It's Vegas Baby! Short Trip To Las Vegas - Part 1

Hi, lama x menulis jenguk2 blog Ferr. Bukan ape, busy skit lately. Baru je pulang dari Las Vegas, United States. Best experience ever hokeys! Apatah lagi dapat tengok Britney Spears, my queen of pop dari dekat, betul2 dpn mata! Argghhhh!!! Nanti Ferr cerita smuanya kat sini. Of course la Ferr nak share experience skit bercuti kat sana kansss? Walaupun kejap jer, lebih kurg lima hari, tp surely akan stay dalam ingatan sampai bila2. Hehehe.

Ferr pergi US sorg2 je. Brani x? Mula2 cuak gak, tapi still sgt2 excited hokeys waktu nak ke KLIA. Ye la kan.. first time nak ke Amerika.. of course la rasa sronok nak mampuih sbb itula impian Ferr, nak tgk Britney live dpn mata! Syukur Allah tlg hambanya yang lemah dan tak berdaya ni cewahh! Mmg trasa mudah sgt perjalanan Ferr kat sana. Cumanya, penat giler nak kapal terbang lebih kurg sehari ooo transit sana sini. Dari KLIA ke Hong Kong lebih kurg 4 jam, pastu Hong Kong plak tukar flight ke San Fancisco 14 jam yer.... Smpi San Francisco plak, tukar flight lagi naik Virgin America pergi ke Nevada... mmg penat. Tapi berbaloi ler...


Transit In Hong Kong

Dari Hong Kong, transit lagi kat San Francisco International airport. Urusan smuanyer berjalan lancar. Kecuali ade satu hal kat San Francisco airport. Pegawai imigresen omputeh tu tanya what is a 'bin' in my name. Ferr cakap la "It's a Muslim name something like that, like a son of my father , like you know..I am Muslim" . Mengaku je muslim, tetiber la beg Ferr kena check mcm cibai hahaha. Ye la kan.. malas nak ckp. Kalau x ckp tu mungkin okey jer. Nyesal plak explain lebih2 gitchew. Tp diorg still friendly yer.. xde la check mcm Ferr ni pengganas plak. Pastu da abes check sume, Ferr pun naik flight ke Nevada.

Ticket Virgin America

San Francisco International Airport

Teksi2 kat US smua cantik2


Sampai je kat McCarran International Airport kat Nevada.. Ferr cari teksi trus ke Planet Hollywood. Teksi smua klu kat Malaysia kirenye mcm teksi executive yer, tapi kat sini tambang murah je. Dekat 20-30 us dollar jer tu pun termasuk tips. Tips kat sana kira wajib hokey. Lebih kurg x smpai 10 minit. Pemandangan kat sana pun cantik2. Kereta kat sana smua mewah2 belaka. Peghakkk sgt Ferr kat sana hahaha. 

My Hotel - Planet Hollywood

Tempat Pertama Yang Dituju Huhuhu

Lift Iconic Hotel Ferr - Britney Spears! Yuhoo!

Smpai jer kat hotel, terus checkin kat reception kaunter. Yg bestnyer, dari bilik HIP room, kiranya standard kingsize bed, Ferr diupgrade ker bilik RESORT room huhu. Beso giler! Rezeki alhamdulillah. Celebrity life sgt hokeys. Bilik die beso woo! Dgn tema biliknye Karate Kid, siap ade baju taekwando original yg dipakai dalam filem tu. Ferr plg suka tandas bilik ni. Besar giler! Heaven sgt hokeys hahaha.




Bilik Ferr

Sampai je dalam bilik, Ferr mandi dulu. Rehat2 jap. Paling best kat US ni pasal TV Channel die, ade porno channel. Gay ade, straight pun ade. Pilihla ikut seksuality korg. Hahaha. Ok back to the topic. Pas mandi, Ferr trus kluar balik g The Miracle Miles Shopping Centre yg ada dlm Planet Hollywood. Planet Hollywood hotel ni mmg bersambung dgn The Miracle Miles, so mmg sng gile nak shopping. Kasino smua ada dalam ni. Sin City katekan! Heaven!!! 


Pelengkap Malam Ferr.. Kih3


So Ferr pun jalan2 kat shopping mall, pergi la tmpat wajib yg mmg da lama aim, Britney Spears store! Habis beratus2 USD dalam ni. Mmg rasa nak beli je smua brg Britney yg available dlm store ni! Heaven on earth sgt! 


Britney Spears Merchandise


OK la.. nnt Ferr smbung tulis lagik. Nantikan k.... Byk benda lagik nak tulis!



Comments

Popular posts from this blog

Pulau Perhentian Kecil, Terengganu

I'm a kind of guy who love to travel overseas the most. But a vacation recently at Pulau Perhentian, Terengganu, Malaysia totally change my point of view nowadays! Here how the story goes.

Talking to the sea most of the time and listening to the whispers of mother nature - this is how I describe a perfect vacation. While the sizzling heat of the normal day in Malaysia called for a cool dip in the sea - about time - on September 2016, I plan a trip to Pulau Perhentian, Terengganu. The experience turned out to be one that I will never forget. Malaysia really is truly Asia!

“Feels like heaven indeed”

I started the journey with my brother by taking a bus from Ipoh heading to Jerteh Bus Station. Terengganu is not really a strange place for me, as I already visited their island so many times - Pulau Redang and Pulau Kapas. I love the island but I love Bali, Indonesia more. Still, I'm so excited to witness the beauty of Pulau Perhentian because that was my very first time going ther…

Pengalaman Apply US Visa Warga Malaysia Part 1

Assalamualaikum kepada smua yg duk2 jenguk lagi blog Ferr ni walaupun da delete smua entry. Hahaha. I'm back! Dulu tu da ilang mood nak menulis yer.. So, I'm back to open a new chapter for this blog and my life! Nak dijadikan citer, Ferr berpeluang melancong ke Las Vegas, Nevada yang terletak di negara Uncle Sam untuk menyaksikan Konsert Kaka Britney : Piece Of Me pada bulan Oktober ni. Syukur alhamdulillah, rezeki tuhan untuk Ferr yang merupakan peminat fanatik kaka Britney sejak Ferr berumur 8 taun tau! Zaman Baby One More Time, katenyer!

Al-kisahnya, sebelum berlepas ke US, syarat utama yang paling penting untuk kita rakyat Malaysia ni adalah untuk memiliki Visa US. Sangat penting yer.. Entah bila la nak visa free kens... Bukan senang nak apply. Dan bukan senang plak diorang nak approve. Banyak sangat procedure, so kite sebagai rakyat Malaysia yang patuh ni kena la buat banyak koje skit sbelum brpeluang untuk menikmati percutian ke USA. Penat memang penat, tapi hasilnya san…